Persberichten

Mark Moorhem Lijsttrekker VLOTT Tienen klaagt de erbarmelijke toestand in het stadspark aan!

Toen ik, Mark Moorhem Lijsttrekker VLOTT Tienen, deze week buitenlandse gasten met enige fierheid door onze stad gidste en hun vooral de mooie oude historische gebouwen en kerken liet bewonderen, belandden we op onze wandeling ook in het Tiense stadspark . Mijn trots als Tienenaar kreeg daar een serieuze deuk .Het begint al met een overvolle vuilnisbak aan de ingang langs de vesten. Ik neem aan dat dat kan gebeuren maar ik kan niet aannemen dat ELKE vuilnisbak propvol zit, er ook blikjes, flesjes en brik op de grond liggen onder elke vuilnisbak. Verder ligt er ook afval onder elke bank, op het wandelpad en tussen het groen. Dit is niet het afval van één dag, noch van enkele dagen, nee dis is het afval van minimaal één week!

Wanneer we dan enkele stappen verder gaan, komen we aan het hondentoilet, of wat voor een hondentoilet zou moeten door gaan. Begrijpelijk dat geen enkele hond daar gebruik van wilt maken. Het onkruid staat er meer dan een meter hoog. Ik vraag mij af hoelang geleden hier nog gewied is?
Langs de muur met stichting Delacroix, langs de voormalige bibliotheek, langs de serres, op de trappen van de serres: overal staat het onkruid tot anderhalve meter hoog!
Men kan hier niet spreken van recente nalatigheden van het stadsbestuur, neen, dit is het gevolg van maanden slecht bestuur, van onopmerkzaamheid. Ik kan maar één woord gebruiken om dit alles te beschrijven: SCHANDE!
Ook de veiligheid laat te wensen over. Aan de achterzijde van de voormalige bibliotheek is een put gegraven naar ik vermoed wegens werken aan de waterleiding. De zéér diepe put is enkel voorzien van 2nadars, wat lint en een plank. De plank was echter veel te klein en lag naast de put.
Naar het stadsbestuur toe heb ik nog een vraag. Waarom sluit men ’s avonds de poorten van het park wanneer er verderop een ruime ingang is die niet afgesloten is? De ingang kan niet afgesloten worden daar er geen poort is.
Het stadsbestuur zou beter eens de moeite doen om ’s avonds naar het park te gaan en aldaar eindelijk alle onwettige zaken, zoals drugsgebruik en drugsdealen etc. vast te stellen en te bestraffen. Zodat de inwoners hun weer wat veilig kunnen voelen in hun eigen stad.
Mark Moorhem, lijsttrekker VLOTT Tienen, eist met aandrang dat het stadsbestuur de veiligheid en netheid van het Tiens stadspark aanpakt!


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s