Standpunten

Allereerst willen wij duidelijk stellen dat wij een partij zijn waar de burger centraal staat. Communicatie van ons naar de burger toe en van de burger naar ons toe.

Burgers zijn geen kleine kinderen die gewoon moeten aanvaarden (zonder enige uitleg) wat de ‘grote mannen’ beslissen. Ze begrijpen best dat niet alles kan, maar ze willen wel eerlijke antwoorden op hun vragen.

Een vroegtijdige participatie van de burger zorgt er vaak voor dat de burger zelf met oplossingen komt. een vragenuurtje op de gemeenteraad geeft burgers de kans om met vragen en voorstellen te komen.

Het is belangrijk dat we duidelijk motiveren waarom we al dan niet akkoord kunnen gaan met de voorstellen.

Het onkruid in de stad moet aangepakt worden op een milieuvriendelijke manier. Dit kost (in tegenstelling wat diezelfde mannen beweren) niet meer geld dan het sproeien met pesticiden (wat verboden is).

Het gebruik van bodembedekkers (vb houtschors) kan het onkruid in de stad tegen gaan.

Ook het openbaar vervoer is voor velen onder ons een pijnpunt. Het wordt hoog tijd dat daar eens werk van gemaakt wordt. Het kan toch niet dat vele bewoners van o.a. Bost en Goetsenhoven op hun honger moeten blijven zitten en alleen ergens geraken met de auto of te voet.  Volgens Vlott moet het mogelijk zijn om de lijnbus die van Outgaarden naar Tienen rijdt ook in die deelgemeenten te laten stoppen. Die bus rijdt immers langs die dorpen.

Ook cultuur staat op ons programma.

We willen ervoor zorgen (of tenminste proberen) dat er dagelijks dingen te doen zijn. Wij denken dan aan verhaalnamiddagen voor de kleintjes, toneel/film voor de tieners en zang- en cultuuravonden voor volwassenen.

En er moet EINDELIJK de lang beloofde fuifzaal komen voor de jong-volwassenen. Het kan toch niet dat deze doelgroep moet uitwijken naar Leuven om naar een fuif te gaan. We moeten de jongeren in Tienen kunnen houden.

Uit een rondvraag blijkt ook dat de bewoners het grondig beu zijn dat er zoveel gepraat (gezeverd) wordt over het arena-project. Het ‘uw fout’ ‘mijn fout niet’ ‘ikke niet’ ‘ikke wel’ spelletje zijn ze meer dan beu. Er moet een oplossing komen onde de vorm van wat groen, een paar banken en een parking die gratis is. Geen grote projecten die niet haalbaar zijn. Het zou een gezellig plein moeten worden waar er regelmatig (vooral in de zomer) voorstellingen kunnen gebeuren.

VLOTT Tienen is van mening dat de grootheidswaanzin van het Tiense stadsbestuur niks heeft bijgedragen voor het gros van de Tiense burger : Arena niet afgewerkt, nieuw OCMW gebouw aan 12 ipv 6 miljoen euro (dus verdubbeling van het oorspronkelijk gebudgetteerde bedrag ), stationsomgeving niet eens gestart . VLOTT is voor realisme !

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s